Eduspec II

De eerste versie van eduSpec besloeg alleen de interpretatie van IR-spectra, was gebouwd binnen Drupal 6 en gebruikte Jmol en JSpecView voor (o.a.) de visualisatie van molecuulstructuren en spectra. Met deze versie zijn er eerste ervaringen tijdens het onderwijs opgedaan. Deze ervaringen hebben geresulteerd in een voorstel voor een volgende fase; eduSpec 2.

eduSpec logo

In het eduSpec 2-project is eduSpec geüpgraded naar Drupal 7 en is Jmol/JSpecView ingewisseld voor JSmol, een Java-vrije implementatie van Jmol die JSpecView geïncorporeerd heeft.

Tegelijkertijd wordt hard gewerkt aan uitbreiding en verbetering van de inhoud en het gebruiksgemak van eduSpec. De IR-module is verbeterd en wordt binnen afzienbare tijd omgezet naar Proteus, een adaptief leersysteem dat beschikbaar is gemaakt als Drupal 7-module. Een groot aantal NMR-metingen bij verschillende veldsterktes is verricht en zal worden gebruikt voor het opzetten van de NMR-module van eduSpec. Daarnaast is een eduSpec-website opgezet waar een demo-installatie van eduSpec kan worden gevonden en waarvandaan content, zoals plaatjes en spectra t.z.t. gedownload kunnen worden.

Voor meer informatie, zie www.eduSpec.org.

 

P: 38